بررسی میزان تحقق اهداف برنامه آموزشی و عوامل مرتبط با آن در دانشکده های دندانپزشکی شهر تهران از دیدگاه فارغ التحصیلان سالهای 84-1380

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
با توجه به تعداد فارغ التحصیلان دندانپزشکی و روند رو به افزایش آنها و نگرانی از میزان تحقق اهداف برنامه آموزشیخلا اطلاعاتی در مورد آن، عوارض شناخته شده ی آن، و به منظور تعیین میزان تحقق اهداف برنامه ی آموزشی، این تحقیق روی فارغ التحصیلان سالهای 84-1380 ازدانشکده های دندانپزشکی تهران، شهید بهشتی، آزاد اسلامی تهران و شاهد در سال 1388 انجام گرفت.
مواد و روش ها
تحقیق به روشcross-sectional روی کلیه فارغ التحصیلان سالهای مورد بررسی انجام گرفت. لیست بهنگام آنها از آموزش دانشکده های مذکور دریافت و پرسشنامه بررسی میزان تحقق اهداف از طریق نظام پزشکی تهران به آدرس آنها ارسال گردید. تحقق اهداف برنامه مطابق کرکلوم مصوب وزارت بهداشت در 6 مقوله و90 شاخص بود ونظر فارغ التحصیلان را در مورد هر یک از شاخص ها در یک طیف 5 گزینه ای (خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم) تحقق یافته مورد بررسی قرار گرفت و عوامل مرتبط شامل نام دانشکده محل تحصیل و خصوصیات فردی فارغ التحصیلان بررسی شد و روی پرسشنامه های برگشتی میزان تحقق اهداف برنامه تعیین و نقش عوامل مرتبط با آن با آزمون کای - دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته ها
طی مدت مورد بررسی جمعا 1981 نفر فارغ التحصیل شدند و تعداد 662 پرسشنامه بطور کامل دریافت شد. تحقق اهداف در یک طیف 5 گزینه ای خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم، خیلی کم تحقق یافته به ترتیب در 3/12 درصد، 4/27 درصد، 6/33 درصد، 9/14 درصد و 8/11 درصد موارد دیده شدو بطور کلی عدم تحقق در 3/60 درصد موارد وجود داشت. بیشترین میزان عدم تحقق مربوط به دروس علوم پایه به میزان 8/71 درصد و بعد کافی نبودن تعداد بیماران تحت درمان در دوره تحصیلی (Requirment)به میزان6/71 درصد بود. میزان تحقق در دانشکده ها متفاوت و عدم تحقق از نظر فارغ التحصیلان مونث و مجردکه در هنگام تحصیل با خانواده زندگی می کردند به طور معنی داری بیشتر بود.
نتیجه گیری
به نظر می رسد میزان عدم تحقق اهداف برنامه جای نگرانی دارد و با توجه به عوارض شناخته شده آن، اقدامات لازم برای کاهش مشکل را، توصیه می نماید.
زبان:
فارسی
در صفحه:
20
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p860602 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)