کاربرد و مقایسه الگوی بهداشتی اعتقادی و مدل بزنف در پیشگویی رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز جلدی در دانش آموزان شهر نیشابور
انجام اقدامات پیشگیرانه مانند آموزش و مهارت های پیشگیری کننده مردم برای حفاظت فردی در مناطق اندمیک، می باشد که این مطالعه با هدف تعیین پیشگویی کننده های رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز جلدی در دانش آموزان براساس الگوی اعتقاد بهداشتی و مدل بزنف انجام شد.
در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 379 نفر از دانش آموزان شهر نیشابور به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع اوری داده از پرسشنامه ای استفاده شد که براساس الگوهای مورد بررسی طراحی و به صورت خود ایفاء تکمیل گردید.
همبستگی معنی داری 05/0p< بین تمام سازه های الگوهای مورد بررسی بجز حساسیت درک شده و آگاهی با قصد رفتاری مشاهده گردید. در مقایسه دو الگوی مورد بررسی سازه های الگوی بزنف در مجموع 32% و سازه های الگوی اعتقاد بهدشتی در مجموع 24% واریانس قصد رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز را پیشگویی می کردند .
میزان قصد و رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز درجامعه مورد بررسی در حد متوسط بود که با توجه به آندمیک بودن بیماری در شهر نیشابور باید از طریق مداخلات آموزشی ارتقآء یابد. برنامه های اموزشی با هدف افزایش نگرش، هنجارهای انتزاعی، خودکارآمدی و منافغ درک شده و همچنین کاهش موانع درک شده می تواند در ارتقاء رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز موثر باشد.
-
بررسی تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر مدل فرایند اتخاذ احتیاط در آزمون غربالگری اچ آی وی در دانشجویان پرستاری
طاهره کمالی خواه، اعظم سادات رضوی، رضا شهرآبادی، محمدحسن رخشانی، حمید جوینی، معصومه هاشمیان، فریبا شهرکی ثانوی*، علی مهری
مجله آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، پاییز 1403 -
بررسی میزان رضایت دانشجویان از روش دستیار آموزشی دردانشگاه علوم پزشکی سبزوار
مجله آینده آموزش پزشکی،