فهرست مطالب

مجله راهبردهای نو در روانشناسی و علوم تربیتی
پیاپی 19 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • رقیه بشیر، مریم حسینلو، شهلا علیلو* صفحات 1-15

    تحقیق حاضر با هدف پیش بینی شکوفایی معلم بر اساس حمایت اجتماعی و خلاقیت هیجانی انجام گرفت. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق معلمان زن و مرد شهرستان خوی بودند. از طریق جدول مورگان 302 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی تصادفی استفاده شد. از پرسشنامه های پرسشنامه شکوفایی (پرما) (کرن، 2014)، حمایت اجتماعی (فلیپس، 1986) و خلاقیت هیجانی (آوریل، 1999) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام انجام گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که شکوفایی معلم بر اساس مولفه های حمایت اجتماعی، خلاقیت هیجانی و رویکردهای آموزشی دانش آموز محور قابل پیش بینی است.

    کلیدواژگان: شکوفایی، حمایت اجتماعی، خلاقیت هیجانی
  • مهسا فاطمی*، توران محمدی، مریم احمدی خاوه صفحات 16-23

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر کلاس های فناوری آموزشی بر کیفیت تدریس معلمان ابتدایی می باشد. این پژوهش یک تحقیق نیمه تجربی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه معلمان ابتدایی منطقه1 شهر تهران در سال تحصیلی 1401-1402 بود. برای گزینش نمونه تحقیق ابتدا با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 40 نفر از معلمان به عنوان نمونه قرار گرفت. سپس بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده به روش قرعه کشی در دو گروه 20 نفری کنترل و آزمایش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه بود که کیفیت تدریس معلمان را می سنجند. در ادامه از هر دو گروه آزمایش و کنترل، پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. سپس گروه آزمایش در کلاس های فناوری آموزشی شرکت کرده و گروه کنترل به روش معمول، ادامه دادند. در پایان از تمامی دو گروه پس آزمون گرفته شد و نتایج با استفاده از روش کوواریانس تحلیل گردید. طبق نتایج؛ تاثیر کلاس های فناوری آموزشی بر کیفیت تدریس معلمان ابتدایی و خرده مقیاس آن به جز خرده مقیاس مهارت های ارتباطی معلم بادانش آموزان معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: فناوری آموزشی، کیفیت تدریس، معلمان ابتدایی
  • عارفه حسنوند، سمیه حسنوند*، میثم افضلی صفحات 24-33

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارزیابی پداگوژی دانش محتوایی (PCK) معلمان دوره ابتدایی درباره انتخاب و کاربرد رسانه های آموزشی در برنامه درسی بود. پژوهش حاضر با رویکرد کمی انجام شده است. از حیث هدف کاربردی و در زمره تحقیقات توصیفی- همبستگی قرار دارد. جامعه آماری شامل تمامی معلمان دوره ابتدایی ناحیه 4 شهر شیراز بودند. بدین ترتیب از بین 2406 معلم ابتدایی با استفاده از جدول مورگان و به روش تصادفی ساده تعداد332 معلم به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد سواد رسانه ای فلسفی (1393) بود. با توجه به ماهیت سوالات پژوهش حاضر از آزمون های آماری متفاوتی استفاده شده است. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها کدگذاری و پس ازآن وارد نرم افزار Spss25 شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون فریدمن، بارتلت) استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که طبق نظر معلمان ابتدایی ناحیه4 شهر شیراز از بین عوامل موثر به ترتیب گزینش آگاهانه پیام های رسانه ای، آگاهی از اهداف پنهان پیام های رسانه ای، تجزیه وتحلیل پیام های رسانه ای، نگاه انتقادی به پیام های رسانه ای و درک محتوای پیام های رسانه ای بیشترین تاثیر را بر میزان دانش محتوایی معلمان ابتدایی درباره رسانه های آموزشی دارند (P=0/001)؛ بنابراین پژوهش حاضر، پتانسیل زیادی برای آموزش معلمان به عنوان توجیهی برای تصمیم گیری درباره انتخاب و کاربرد رسانه ها در برنامه درسی دوره ابتدایی ارائه می دهد.

    کلیدواژگان: پداگوژی دانش محتوایی، معلمان دوره ابتدایی، رسانه های آموزشی، برنامه درسی، PCK
  • شهرزاد کاهکش* صفحات 34-46

    هدف از پژوهش حاضر بررسی موضوع آموزش مجازی، راهکاری برای افزایش بهره وری بود. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز روش کتابخانه ای بود. در دنیای امروز که اطلاعات روزبه روز نو شده و سرعت تولید آن به چشم بر هم زدنی کاهش یافته است، انتقال اطلاعات از فردی به فرد دیگر به عنوان هدف آموزش کاری عبث و بیهوده است؛ بنابراین هدف آموزش به آموزش بازیابی این دانسته ها به فراخور حال هر فرد تغییریافته است. آموزش مجازی نیز به عنوان شیوه نسبتا نوظهور به طورجدی این هدف را دنبال می کند. در عصر اطلاعات و حرکت سریع سازمان ها به سمت دانایی محوری، سازمان ها ناگزیرند به منظور ایجاد توان رقابتی، توجه خود را به انتشار و پخش هر چه بهتر، بیشتر و سریع تر دانش و تجربیات از طریق بستر فن آوری اطلاعات معطوف دارند. در این راستا سازمان ها به تدریج اقدام به بهره گیری از شیوه ها و نظام های یادگیری و آموزش الکترونیکی کردند تا بتوانند همگام با توسعه فن آوری، کارکنان و کارمندان خود را ازنظر دانش و مهارت موردنیاز کارشان به روز و فعال نگه دارند. از طرفی نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد در کشور ما در اکثر سازمان های آموزشی، زیرساخت لازم برای آموزش مجازی وجود ندارد و افراد به این باور اعتقاددارند که آموزش مجازی در کنار آموزش سنتی نتیجه بخش خواهد بود. نتایج این پژوهش توصیفی نشان داد یکی از راه های افزایش بهره وری کارکنان، آموزش است. این آموزش می تواند به صورت سنتی یا مجازی باشد. با توجه به این که آموزش مجازی امکان فراگیری را برای همه فراگیران در هر زمان و مکانی امکان پذیر می کند، لذا اثربخش تر خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، بهره وری، رایانه، اطلاعات
  • حسین حاجتی کاجی*، فاطمه امینی، فرزانه شیخ صفحات 47-57

    ریاضیات، علمی با مضامین ذهنی است. به همین علت درک این مفاهیم و مضامین توسط دانش آموزان دشوار است و باید به دنبال روش های جدید همراه با خلاقیت بود تا جایگزین روش های سنتی شود. یکی از عواملی که در فرایندهای یادگیری و وضعیت آموزش ریاضی در دوره ی اول ابتدایی (پایه اول تا سوم ابتدایی) تاثیر می گذارد، روش های یاد دهی-یادگیری این درس است. روش تدریس عبارت است از تعامل یا رفتار متقابل معلم و شاگرد بر اساس طراحی منظم و هدف دار معلم برای ایجاد تغییر در رفتار شاگردان. هدف این پژوهش بررسی روش های متنوع یاددهی-یادگیری درس ریاضی در مبحث مساحت و محیط در دوره اول ابتدایی و بهبود بخشیدن به مراحل یادگیری در این زمینه و رفع ابهامات در مفاهیم مساحت و محیط می باشد. روش انجام این پژوهش روش مطالعه ی کتابخانه ای و توصیفی است. از نتایج این پژوهش، ازجمله روش های به روز تدریس ریاضی که آموزگاران از طریق آن ها می توانند به هدف های ذکرشده دست یابند استفاده از راهبرد دست ورزی و رسم شکل، تلفیق فارسی و ریاضی با استفاده از قصه گویی و استفاده از روش های عینی می باشد. روش هایی که در این مقاله ارائه شده اند، روش هایی هستند که میل و رغبت دانش آموزان را به درس ریاضی بیش ترکرده و آن ها را کنجکاوتر می سازند.

    کلیدواژگان: روش تدریس، ریاضی، فرایندهای یادگیری
  • حسنا شریفی اسعد*، رضوان تقی لو، سمانه عیوضلو، زهرا اعزامی صفحات 58-71

    پژوهش حاضر با عنوان رابطه ذهن آگاهی و مهارت های اجتماعی با وابستگی به شبکه های اجتماعی نوجوانان، در سال تحصیلی 1400-1401 با روش نمونه گیری خوشه ای بین 340 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه دوم در شهرستان کرمانشاه انجام گرفته است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی و همبستگی بود. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اعتیاد به شبکه های مجازی (صادق زاده و همکاران، 1397)، پرسشنامه ی ذهن آگاهی (بیر و همکاران، 2004) و پرسشنامه ی مهارت های اجتماعی (گرشام و الویت، 1990) استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از نرم افزار spss کمک گرفته شده و از تحلیل آماری پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج تحلیل آماری نشان داد که ذهن آگاهی و مولفه های آن به همراه مهارت های اجتماعی و مولفه هایش به صورت منفی و معنادار با وابستگی به شبکه های مجازی رابطه دارند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، مهارت اجتماعی، وابستگی، شبکه اجتماعی، نوجوانان
  • کامران مام قادری*، آمینه مامه، جعفر سیدی مقدم، دکتر مسعود نجاری صفحات 72-79

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی معلمان مرد مقطع ابتدایی شهرستان بوکان انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی معلمان مرد مقطع ابتدایی شهر بوکان در سال 1401-1400 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 110 نفر به عنوان نمونه موردمطالعه قرار گرفتند و بعد از انتخاب نمونه پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی محقق ساخته و رضایت شغلی مینه سوتا (MSQ) در اختیار معلمان قرار گرفت. پس از تائید نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، تجزیه وتحلیل داده های پژوهش با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS نسخه 23 صورت گرفت و سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها نشان داد که متغیر سابقه شغلی و سن به صورت منفی و معنادار رضایت شغلی را پیش بینی می کنند. همچنین میزان تحصیلات، وضعیت تاهل، درآمد ماهیانه و نوع استخدامی به صورت مثبت و معنادار رضایت شغلی معلمان را پیش بینی می کند. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که توجه به متغیرهای جمعیت شناختی مذکور جهت ارتقای رضایت شغلی معلمان باید در اولویت آموزش وپرورش قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، معلمان، مقطع ابتدایی
  • اکرم حسن زاده اصل* صفحات 80-88

    هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی برنامه ریزی راهبردی بر اساس رابطه فرهنگ سازمانی و انعطاف پذیری سازمانی با در مدیران مدارس شهر تهران بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. در این مطالعه توصیفی جامعه آماری را کلیه مدیران مدارس شهر تهران در سال تحصیلی 1402-1401 تشکیل دادند. جهت انتخاب حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد 100 نفر از کلیه مدیران مدارس شهر تهران بر اساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های برنامه ریزی راهبردی استراتژیک (2001)، فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و انعطاف پذیری سازمانی پنی گاردنر (1999) به صورت مجازی پاسخ دادند. نتایج نشان داد بین فرهنگ سازمانی و انعطاف پذیری سازمانی با برنامه ریزی راهبردی در مدیران مدارس شهر تهران رابطه معناداری وجود دارد؛ بنابراین نتیجه گرفته می شود که فرهنگ سازمانی و انعطاف پذیری سازمانی توان پیش بینی برنامه ریزی راهبردی در مدیران مدارس شهر تهران را دارند این امر می تواند موردتوجه مدیران و مراکز آموزش وپرورش قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، فرهنگ سازمانی، انعطاف پذیری سازمانی، مدیران
  • ذبیح الله اللهی*، عابده باشام، مرضیه دلوکیان، سودابه جدگال صفحات 89-96

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین عزت نفس و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال بینایی (مطالعه موردی: مرکز نابینایان مهرشهر زاهدان) بود. روش پژوهش از نوع توصیفی رویکرد پیمایشی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 53 نفر از نابینایان (26 نفر پسر-27 نفر دختر) که در این مرکز مشغول به تحصیل هستند می باشد به علت محدود بودن تعداد دانش آموزان به صورت سرشماری کلیه 53 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری دو پرسشنامه سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (1391) و پرسشنامه عزت نفس توسط کوپر اسمیت (1967) استفاده شد. همچنین جهت برآورد ضریب پایایی آزمون از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفا برای پرسشنامه ها به ترتیب 88/0 و 81/0 به دست آمد. درنتیجه پایایی آزمون تائید شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با نرم افزار SPSS 20 مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین عزت نفس و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال بینایی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: عزت نفس، سرزندگی تحصیلی، اختلال بینایی
  • مرضیه سلطانی*، نعمت الله صالحی نجف صفحات 97-113

    هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی میزان اثربخشی آموزش ترکیبی بر یادگیری معکوس درس ریاضی در مقطع ابتدایی در شهر زرین شهر اصفهان در سال تحصیلی 1399-1400 بود. این پژوهش ازنظر هدف از نوع پژوهش های کاربردی است که به لحاظ گردآوری داده ها به شیوه میدانی انجام گرفت و جامعه آماری شامل تمام معلمان مشغول به تحصیل دوره ابتدایی در سطح شهر زرین شهر اصفهان بود (1520=N). برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد (381=n). روش نمونه گیری به دلیل محدودیت های کرونایی به صورت در دسترس بود. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه آموزش ترکیبی (39 گویه) و یادگیری معکوس (10 گویه) بود که پس از تهیه آن ها پایایی هر دو پرسشنامه بر اساس ضرایب پایایی آلفای کرونباخ و پایایی مرکب تائید گردید. روایی صوری پرسشنامه توسط معلمان، روایی محتوایی توسط تنی چند از متخصصان تائید گردید همچنین روایی پرسشنامه ها به صورت کمی با استفاده از روایی همگرا و روایی تشخیصی مورد تائید قرار گرفتند. پرسشنامه به صورت الکترونیکی از طریق ایمیل و شبکه های اجتماعی پرسشنامه در اختیار نمونه ها قرار گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار PLS استفاده شد. درنهایت یافته های تحقیق نشان داد که هر سه بعد آموزش ترکیبی یعنی بعد فناورانه، بعد پداگوژیکی و بعد روش شناسی بر یادگیری معکوس درس ریاضی در مقطع ابتدایی زرین شهر اصفهان تاثیر مثبت و معنی داری دارند. همچنین به صورت کلی آموزش ترکیبی تاثیر مثبت و معنی داری بر یادگیری معکوس دارد.

    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی، فناوری، پداگوژیکی، روش شناسی، یادگیری معکوس
  • شهرام منت علی*، عبدالله معتمدی، مهدی خانجانی صفحات 114-129

    پدیده اهمال کاری کمابیش در اقشار مختلف جامعه دیده می شود و شناسایی عوامل مرتبط با آن می تواند در ارائه راهکارهایی جهت بهبود کارایی افراد مفید باشد، به همین منظور در پژوهش حاضر به بررسی رابطه روند زندگی، اعتمادبه نفس و انزوای اجتماعی با اهمال کاری پرداخته می شود. این پژوهش، آمیخته ای از روش کیفی (مصاحبه و ترسیم گراف زندگی) و کمی (همبستگی؛ مدل یابی ساختاری)، جامعه آماری شامل تمامی ساکنین 20 سال به بالای شهر تهران و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 688 نفر شامل 354 زن و 334 مرد در آن شرکت نمودند. به منظور بررسی روند زندگی از مصاحبه و تکنیک ترسیم گراف زندگی و جهت تحلیل داده های حاصل از این تکنیک از شاخص های خط زندگی (R2)، گذار (β) و میانگین تعابیر استفاده شد و داده های مربوط به سایر متغیرها از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. مدل ساختاری ارائه شده از برازش مطلوب برخوردار بود به طوری که شاخص خط زندگی اثر کل 0/32-، شاخص گذار 0/28-، شاخص میانگین تعابیر 0/43-، متغیر اعتمادبه نفس 42/0- و متغیر انزوای اجتماعی 0/35 بر متغیر اهمال کاری را نشان دادند. طبق نتایج، رویدادهایی که افراد در طول زندگی تجربه کرده اند، سطح اعتمادبه نفس و انزوای اجتماعی می توانند اهمال کاری را پیش بینی کنند و در صورت تشخیص درست راهکارهای اهمال کارانه افراد، آگاهی دادن به آن ها در جهت کسب و به کارگیری راهکارهای مفیدتر، تدوین برنامه هایی جهت افزایش اعتمادبه نفس در زمینه های مختلف و افزایش روابط اجتماعی مفید، می توان به کاهش اهمال کاری و پویایی هرچه بیشتر جوامع کمک کرد.

    کلیدواژگان: روند زندگی، رویدادهای زندگی، اعتمادبه نفس، انزوای اجتماعی، اهمال کاری
  • جهان خضری* صفحات 130-138

    موضوع مروری بر نگرش دانش آموزان دوره اول متوسطه نسبت به سیاست گذاری های آموزشی در خصوص شرایط انتخاب رشته تحصیلی، یک موضوع مهم در حوزه آموزش وپرورش است. انتخاب رشته تحصیلی برای دانش آموزان، یکی از اهم تصمیماتی است که در دوره متوسطه باید گرفته شود. با توجه به این مهمیت، سیاست گذاری های آموزشی برای ایجاد شرایط مناسب برای انتخاب رشته تحصیلی برای دانش آموزان، بسیار حائز اهمیت است. در این مرور، نگرش دانش آموزان دوره اول متوسط انجام مطالعات و پژوهش های مختلف، بررسی شده است. نتایج این مطالعات نشان می دهد که بیشتر دانش آموزان در دوره متوسطه، انتظار دارند که سیاست گذاران آموزشی، شرایط مناسبی را برای انتخاب رشته تحصیلی برای آن ها فراهم کنند. همچنین، برخی از دانش آموزان معتقدند که فقط امتحانات و نمرات برای انتخاب رشته تحصیلی مهم هستند، درحالی که باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد.

    کلیدواژگان: نگرش دانش آموزان، دوره اول متوسطه، سیاست گذاری های آموزشی، انتخاب رشته تحصیلی
  • مرضیه اصفهانی*، شیدا سوداگر، مریم بهرامی هیدجی صفحات 139-151

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سازمان دهی رفتاری - هیجانی ، حل مسئله در دانش آموزان دارای اختلال یادگیری و دانش آموزان عادی مقطع ابتدایی انجام گرفت. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی آموزش و پرورش استان البرز بود در سال تحصیلی 1401-1400 که مشغلول به تحصیل بودند.به منظور تعیین حجم نمونه با توجه به تعداد متغیرهای قابل مشاهده در این پژوهش نمونه گیری به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مدارس، از طریق فراخوان اینترنتی در شبکه اجتماعی دانش آموزان مدارس مقطع ابتدایی ، به روش نمونه گیری خوشه ای انجام شد و جمعا نمونه ای به حجم 357 نفر انتخاب شدند. و به پرسشنامه اختلال رفتاری- هیجاتی که توسط راتر(1964) ، و پرسشنامه حل مسئله که توسط هپنر و کراسکوف (1987)، پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش تحلیل تی مستقل بود. و به منظور تعیین پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد بین سازمان دهی رفتاری - هیجانی در بین دانش آموزان دارای اختلال یادگیری و عادی، تفاوت معنی داری وجود دارد و همچنین بین ابعاد حل مسئله در بین دانش آموزان دارای اختلال یادگیری و عادی، تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سازمان دهی رفتاری - هیجانی، حل مسئله، دانش آموزان دارای اختلال یادگیری، دانش آموزان عادی
  • مهران پورموسویان، محمود احدی، مصطفی احدی* صفحات 152-159

    با توجه به دنیای معاصر و جوامعی که خودشیفتگی و شهرت طلبی در آن بسیار بالا می باشد. تحقیقات روانشناسی زیادی در این زمینه انجام شده است. یکی از مولفه های خودشیفتگی رویاپردازی این افراد درباره ی موفقیت ها و ویژگی های برترشان می باشد. این تحقیق از نوع همبستگی – توصیفی به رابطه ی بین خودشیفتگی و شهرت طلبی و خیال پردازی ناسازگار در جمعیت عمومی پرداخته است. 545 نفر در این تحقیق شرکت کردند که نتایج نشان داد، از طریق رگرسیون و مدل به دست آمده می توان میزان خودشیفتگی افراد را پیش بینی نمود. خودشیفتگی با شهرت طلبی و خیال پردازی ناسازگار همبستگی مثبت و با سن همبستگی منفی دارد.

    کلیدواژگان: خودشیفتگی، شهرت طلبی، خیال پردازی ناسازگار
|
  • Rukia Bashir, Maryam Hosseinlou, Shahla Alilou* Pages 1-15

    The present research was conducted with the aim of predicting teacher flourishing based on social support and emotional creativity. The descriptive research method was correlation type. The statistical population of the research was male and female teachers of Khoy city. Through Morgan's table, 302 people were selected as samples. A random proportional stratified sampling method was used to select the samples. The flourishing questionnaire (PREMA) (Kern, 2014), social support (Phillips, 1986) and emotional creativity (April, 1999) questionnaires were used to collect data. Data analysis was done using stepwise multiple regression analysis. The findings of the research showed that teacher flourishing can be predicted based on the components of social support, emotional creativity and student-centered educational approaches. 

    Keywords: flourishing, social support, emotional creativity
  • Mehsa Fatemi*, Turan Mohammadi, Maryam Ahmadi Khaveh Pages 16-23

    The purpose of this research is to investigate the effect of educational technology classes on the teaching quality of elementary teachers. This research was a semi-experimental research. The statistical population of the research included all elementary school teachers of district 1 of Tehran in the academic year of 1401-1402. In order to select the research sample, 40 teachers were selected as a sample using the available sampling method. Then, based on simple random sampling by lottery method, they were divided into two groups of 20 people, control and experimental. The data collection tool in this research included a questionnaire that measures the quality of teachers' teaching. In the following, pre-test and post-test were conducted from both experimental and control groups. Then the experimental group participated in educational technology classes and the control group continued in the usual way. At the end, a post-test was taken from all two groups and the results were analyzed using the covariance method. According to the results; The effect of educational technology classes on the teaching quality of elementary teachers and its subscale is significant, except for the subscale of teacher communication skills with students.

    Keywords: Educational technology, teaching quality, primary teachers
  • Arefa Hassanvand, Somayeh Hasanvand*, Meysam Afzali Pages 24-33

    The purpose of this research was to evaluate the pedagogy of content knowledge (PCK) of primary school teachers about the selection and use of educational media in the curriculum. The current research was done with a quantitative approach. In terms of practical purpose, it is among descriptive-correlational research. The statistical population included all the primary school teachers of district 4 of Shiraz city. In this way, 332 teachers were selected as a sample from 2406 elementary teachers using Morgan's table and by simple random method. The tool for data collection was the Philosophical Media Literacy Standard Questionnaire (2013). According to the nature of the questions of this research, different statistical tests have been used. After collecting the questionnaires, the data were coded and then entered into Spss25 software. Descriptive (mean and standard deviation) and inferential (Friedman, Bartlett's test) statistics were used to analyze the data. The results of the present study showed that according to the opinion of elementary school teachers in the 4th district of Shiraz, among the effective factors, in the order of conscious selection of media messages, awareness of the hidden goals of media messages, analysis of media messages, critical view Media messages and understanding the content of media messages have the greatest impact on the amount of content knowledge of primary teachers about educational media (P=0.001). Therefore, the current research offers a lot of potential for teacher training as a justification for making decisions about the selection and use of media in the primary school curriculum.

    Keywords: Content knowledge pedagogy, primary school teachers, educational media, curriculum, PCK
  • shahrzad kahkesh* Pages 34-46

    The purpose of the current research was to investigate the topic of virtual education, a solution to increase productivity. This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method. The tool for collecting information was the library method. In today's world, where information is updated day by day and the speed of its production has decreased significantly, transferring information from one person to another is futile and pointless as a job training goal. Therefore, the purpose of education has been changed to the education of retrieving this knowledge according to the situation of each person. As a relatively emerging method, virtual education also seriously pursues this goal. In the age of information and the rapid movement of organizations towards knowledge-centered, organizations are forced to focus on the dissemination and distribution of knowledge and experiences through the information technology platform as best as possible, more and faster, in order to create competitive power. In this regard, organizations gradually began to use the methods and systems of electronic learning and training so that they could keep their employees up-to-date and active in terms of the knowledge and skills required for their work along with the development of technology. have. On the other hand, the results of some researches show that in most of the educational organizations in our country, there is no necessary infrastructure for virtual education, and people believe that virtual education will be effective along with traditional education. The results of this descriptive research showed that one of the ways to increase employee productivity is training. This training can be traditional or virtual. Due to the fact that virtual education makes learning possible for all learners at any time and place, it will be more effective.

    Keywords: Virtual training, productivity, computer, information
  • Hossein Hajti Kaji*, Fatima Amini, Farzana Sheikh Pages 47-57

    Mathematics is a science with abstract concepts. For this reason, it is difficult for students to understand these concepts and new methods should be sought with creativity to replace the traditional methods. One of the factors that affects the learning process and the state of mathematics education in elementary school is the teaching-learning methods of this course. The teaching method is the interaction or mutual behavior of the teacher and the student based on the regular and purposeful design of the teacher to change the behavior of the students. The purpose of this research is to investigate the various teaching-learning methods of mathematics lesson on area and perimeter in the first grade of elementary school and to improve the learning stages in this field and to clear ambiguities in the concepts of area and perimeter. The method of conducting this research is descriptive and library study method. From the results of this research, among the up-to-date methods of teaching mathematics, through which teachers can achieve the mentioned goals, are the use of hands-on and shape-drawing strategies, the combination of Persian and mathematics by using storytelling and the use of methods It is objective. The methods presented in this article are the methods that increase students' desire to learn mathematics and make them more curious. 

    Keywords: Teaching method, mathematics, learning processes
  • Hosna Sharifi asaad*, Rezvan Taghi Lu, Samane Ayazlu, Zahra ezami Pages 58-71

    The current research, titled the relationship between mental awareness and social skills with the dependence on social networks of teenagers, was conducted in the academic year of 2001-2014 with a cluster sampling method among 340 students of the second secondary level in Kermanshah city. Is . This research was applied in terms of purpose and descriptive and correlational. To collect information, the questionnaire of addiction to virtual networks (Sadeghzadeh et al., 2017), the mindfulness questionnaire (Beer et al., 2004) and the social skills questionnaire (Gersham and Alvit, 1990) were used. Is . SPSS software was used to analyze the research data and Pearson's statistical analysis and multiple regression were used. The results of statistical analysis showed that mindfulness and its components along with social skills and its components have a negative and significant (p<0.05) relationship with dependence on virtual networks.

    Keywords: Mindfulness, social skills, family atmosphere, dependence, social network, adolescents
  • kamran mamghaderi*, amineh mameh, jafar seiedy moghadam, masoud najari Pages 72-79

    The present study was conducted with the aim of investigating the factors affecting the job satisfaction of male elementary school teachers in Bukan city. The method of the current research was a correlational description. The statistical population included all male elementary school teachers in Bukan city in 1401-1400, who were studied using the available sampling method of 110 people as a sample, and after selecting the sample, the researcher made a questionnaire of demographic characteristics and Minnesota job satisfaction. (MSQ) was provided to teachers. After confirming the normality of the data using the Kolmogorov Smirnov test, the research data was analyzed using multiple regression analysis with SPSS version 23 software, and the significance level of the tests was considered 0.05. The findings showed that the variables of work experience and age negatively and significantly predict job satisfaction (p<0.001). Also, the level of education, marital status, monthly income and type of employment positively and significantly predict teachers' job satisfaction (p<0.001). According to the findings of the research, it can be concluded that paying attention to the aforementioned demographic variables in order to improve teachers' job satisfaction should be prioritized in education.

    Keywords: Job satisfaction, teachers, elementary school
  • Akram Hasan zadeh* Pages 80-88

    The purpose of the present research was to predict strategic planning based on the relationship between organizational culture and organizational flexibility with school principals in Tehran. The current research was descriptive and correlational. In this descriptive study, the statistical population was formed by all the principals of Tehran schools in the academic year 2022-2023. In order to select the sample size, using Morgan's table, 100 people from all the principals of Tehran schools were selected based on random cluster sampling method, and they were asked "Strategic" (2001) strategic planning questionnaires, Dennison's organizational culture (2000) questionnaires. and Penny Gardner's (1999) organizational flexibility answered virtually. The results showed that there is a significant relationship between organizational culture and organizational flexibility with strategic planning in Tehran school principals. Therefore, it is concluded that the organizational culture and organizational flexibility have the ability to predict the strategic planning of school managers in Tehran.

    Keywords: organizational culture, organizational flexibility, strategic planning, managers
  • Zabih Allah Allahi*, Abeda Basham, Marzieh Delukian, Sudaba Jadgal Pages 89-96

    The aim of the present study was to investigate the relationship between self-esteem and academic vitality of visually impaired students (case study: Mehr Blind Center, Zahedan). The research method was descriptive, survey approach and correlational. The statistical population of the research includes 53 blind people (26 boys and 27 girls) who are studying in this center, due to the limited number of students, all 53 people were selected by census. The measurement tools of Hossein Chari and Dehghanizadeh's academic vitality questionnaire (2011) and the self-esteem questionnaire by Cooper Smith (1967) were used. Also, to estimate the reliability coefficient of the test, Cronbach's alpha coefficient was used, and the alpha coefficient for the questionnaires was 0.88 and 0.81, respectively. As a result, the reliability of the test was confirmed. The obtained data were analyzed using Pearson's correlation coefficient test and stepwise regression with SPSS 20 software. The results showed that there is a positive and significant relationship between self-esteem and academic vitality of students with visual impairment.

    Keywords: Self-esteem, academic vitality, visual impairment
  • Marzieh Soltani*, Nematullah Salehi Najafabadi Pages 97-113

    The main purpose of this study was to evaluate the effectiveness of combined education on reverse learning of elementary school mathematics in Zarrinshahr, Isfahan in the academic year 1399-1400. In terms of purpose, this study is an applied research that was conducted in the field in terms of data collection and the statistical population included all teachers studying elementary school in Zarrinshahr, Isfahan (N = 1520). Cochran's formula was used to determine the sample size (n = 381). Sampling method was available due to coronary constraints. Data collection tools were two questionnaires of combined education (39 items) and reverse learning (10 items). After preparing them, the reliability of both questionnaires was confirmed based on Cronbach's alpha reliability coefficients and combined reliability. The face validity of the questionnaire was confirmed by teachers, the content validity was confirmed by several experts, and the validity of the questionnaires was quantitatively confirmed using convergent validity and diagnostic validity. The questionnaire was provided to the samples electronically via email and social networks. Confirmatory factor analysis was used in PLS software to analyze the data. Finally, the research findings showed that all three dimensions of combined education, namely technological dimension, pedagogical dimension and methodological dimension have a positive and significant effect on reverse learning of mathematics in the primary school of Zarrinshahr, Isfahan (P ≤ 0.05). In general, combined education has a positive and significant effect on reverse learning (P ≤ 0.05).

    Keywords: Combined education, technology, pedagogy, methodology, reverse learning
  • Shaharam Menat Ali*, Abdollah Moatamedy, Mahdi Khanjani Pages 114-129

    The phenomenon of procrastination is more or less seen in different strata of society, and identifying factors related to it can help provide solutions to improve people's efficiency. For this purpose, the relationship between life-trend, self-confidence and social isolation with procrastination is investigated in this research. This mixed research combines qualitative (interview and drawing life graf) and quantitative methods (correlation, structural modelling). Its statistical population included all the residents of Tehran city over 20 years of age, which were 688 people, including 354 women and 334 men, who participated in it. In order to investigate the life-trend, the researcher used interviews and the technique of drawing life graphs, and to analyze the data obtained from this technique, lifeline (R2), transition (β) and mean interpretation indices, and used data related to other variables were collected through 3 questionnaires. The presented structural model had a good fit, so the lifeline index of the total effect was -0.32, the transition index was -0/28, the mean interpretation index was -0/43, the self-confidence variable was -0/42, and the social isolation variable was 0/35. They showed the procrastination variable. The events that people have experienced during their life, self-confidence, and social isolation can predict procrastination. If people's procrastination strategies are correctly recognized, informing they to acquire and use more valuable strategies, develop programs to increase self-confidence in various fields and increase beneficial social relationships. In that case, it is possible to help reduce procrastination and the dynamics of societies as much as possible.

    Keywords: life-trend, life events, self-confidence, social isolation, procrastination
  • Jahan khezri * Pages 130-138

    The issue of reviewing the attitude of first year secondary school students towards educational policies regarding the conditions of choosing a field of study is an important issue in the field of education. Choosing the field of study for students is one of the most important decisions that must be made in the secondary school. Due to this importance, educational policies are very important to create suitable conditions for students to choose their study field. In this review, the attitude of first year intermediate students to conduct different studies and researches has been investigated. The results of these studies show that most students in secondary school expect that educational policy makers will provide them with suitable conditions for choosing their field of study. Also, some students believe that only exams and grades are important for choosing a major, while other factors should be considered.

    Keywords: Attitude of students, first year of high school, educational policies, choice of study field
  • Marzieh Isfahani*, Sheida Soodagar, Maryam Bahrami Hedji Pages 139-151

    The present study was conducted with the aim of comparing behavioral-emotional organization, problem solving in students with learning disabilities and normal students in elementary school. The statistical population was all male and female students of the primary level of education in Alborz province in the academic year of 1401-1400 who were busy with their studies. In order to determine the sample size according to the number of observable variables in this research, sampling was done due to the spread of the Corona disease. and closing of schools, through an internet call on the social network of primary school students, was done by cluster sampling method and a total of 357 people were selected. And they responded to the behavioral-emotional disorder questionnaire by Rutter (1964), and the problem solving questionnaire by Heppner and Kraskov (1987). The data were analyzed using the independent t test method. And in order to determine the reliability of the tool, Cronbach's alpha method was used. The results showed that there is a significant difference between behavioral-emotional organization among students with learning disabilities and normal students, and there is also a significant difference between the dimensions of problem solving among students with learning disabilities and normal students.

    Keywords: Behavioral-emotional organization, problem solving, students with learning disabilities, normal students
  • mehran pourmousavian, mahmood ahadi, Mostafa Ahadi* Pages 152-159

    Considering the contemporary world and societies where narcissism and fame seeking are very high. A lot of psychological research has been done in this field. One of the components of narcissism is the dreaming of these people about their successes and superior qualities. This correlational-descriptive research has dealt with the relationship between narcissism and fame-seeking and maladaptive daydreaming in the general population. 545 people participated in this research, and the results showed that the level of narcissism of people can be predicted through regression and the obtained model. Narcissism has a positive correlation with fame seeking and maladaptive daydriming and a negative correlation with age.

    Keywords: narcissism, fame seeking, maladaptive daydreaming